Ventilatoren og dens udvikling

Ventilation er i dag blevet en nødvendighed, og er nærmest et hvermandseje. Alle biler er udstyret med ventilation, alle huse har vinduer, så man kan ventilere og det er med god grund. Hvis ikke vi kunne ventilere, så ville vi gå til af varme, og særligt om sommeren, hvor temperaturerne kommer op på over 25-30 grader og det bliver nærmest ulideligt at være udenfor, hvis der er vindstille. Ventilation er den helt rette kur imod dette, og i denne tekst vil udviklingen inden for ventilatorer blive beskrevet.

Førhen og til nu

Førhen var en ventilator et særligt syn, og det var nærmest kun i syden, at man havde disse, for der var ikke brug for dem herhjemme. Men gennem de sidste 30-40 år har man udviklet en lang række ventilatorer, og det er gået fra at være nogle helt enkle maskiner med en ventilator på toppen, og så ellers bare sat på en aluminiumstang, og dertil har man fremstillet disse i forskellige højder (deraf gulvventilator og bordventilator). Men i dag er ventilatoren blevet udviklet endnu mere, og de findes i dag i utrolig mange forskellige designs, farver og former; kvaliteten er blevet forbedret betragteligt og den er gået hen og blevet en hvermandseje herhjemme. Ventilatoren er utrolig effektiv imod varmen, og den kan blæse luften rundt, hvilket køler nogle få områder ned, og derfor gør det mere behageligt at være netop der, hvis luftfugtigheden og temperaturen ellers er utrolig høj.

Tårnventilatoren – det nyeste nye

Tårnventilatoren er den nyeste opfindelse indenfor ventilatorer, og denne er elektrisk styret. Den ligner naturligvis et tårn – deraf navnet – men den har en lang række forbedringer og fordele sammenlignet med de traditionelle ventilatorer. En tårnventilator larmer i lang mindre grad end de traditionelle gør, og ligeledes er designet lavet således, at den ikke fylder ligeså meget, og dermed nemt kan gemmes ad vejen, men samtidig fungere og være yderst nyttig.

En tårnventilator kan, grundet sin højde, nemmere regulere luften på flere niveauer, og dette giver en mere jævn fordeling af ventilationen, sammenlignet med de traditionelle, hvor det blot er 3-5 faste blæsestyrker. Af andre lækre egenskaber så har tårnventilatoren også timer, så den kan sættes i gang mens man ikke er hjemme, og slukkes på bestemte tidpunkter på dagen og natten igen. Du kan derfor nemt have den tændt i soveværelset, og ved at lukke døren så sørge for, at den kun er nødvendig for et par timer, for at sørge for, at klimaet er tilpas køligt når du skal sove.