Nye badeværelsesfliser – Natursten eller Keramiksten

Har du et gammelt badeværelse fra 70erne med skrækkelige grønne badeværelsesfliser? Med til at få et nyt badeværelse hører at få nye fliser.

Fliserne betyder rigtig meget for hvordan dit badeværelse tager sig ud, så der er god grund til at vælge rigtigt. I denne artikel ser vi på forskellen mellem fliser af natursten og fliser af keramiksten. Du kan se mere på http://www.profillageret.dk/

Fliser af natursten

Natursten er en samlet betegnelse for stenarter der er hugget ud af et bjerg. Natursten er derfor meget åbne og poræse i overfladen og har et naturligt højt fedtindhold som betyder at de kan se rigtig flotte ud ved at bliver poleret. Natursten har et look der er meget svært at opnå med keramiske sten, uanset hvor god kvalitet disse er. Samtidig kan man også få bordplader i natursten som kan skabe et flot naturligt tema.

Der er selvfølgelig også ulemper ved natursten, først og fremmest at de ikke er lige holdbare som keramiksten og derfor er mere udsatte for slid og ridser. De fleste kan desuden heller ikke tåle syre. Desuden kræver natursten mere vedligeholdelse.

Det kan også være svært at finde ud af hvor stenene kommer fra og hvilken kvalitet de har. Mange sten kommer nu fra Kina med lavere kvalitet end hvad du normalt kan forvente af sten fra for eksempel Italien.

Keramiske fliser

Keramiske fliser af den nye generation kaldes ogspå får ”Gres Pocellanto” og er kendt for at være stærke og sikret imod frost. De tåler næsten hvad som helst af rengøringsmidler – også syre – og der skal virkelig noget til før de ridser. Så er de fleste også fra EU og findes i et stort udvalg.

Den største ulempe er at nogle keramiske sten kan se kunstige ud og har man ikke set dem i person og for eksempel bestilt fra et katalog, så kan man være uheldig.

Hvad er bedst?

Natursten ER flottest, uden tvivl, og selvom keramiske sten kan holde 5-10 år længere, så kan natursten også poleres op igen og blive som næsten nye, det eneste du skal undgå er syre og at ridse dem for meget. Der er selvfølgelig en forskel i pris, det er klart, så det kommer også an på budgettet, men har du råd så vælg natursten.