Varmepumpe

Energieffektive og moderne varmepumper er fremtidens energivenlige kilde af varme i dit hus. Med et absolut minimalt forbrug af elektricitet, bruger varmepumpen den energi, der faktisk er gratis, og som altid vil findes i jorden og i luften.

Vælger man at investere i en varmepumpe, åbner man virkelig op for godteposen hvad angår besparelser på varmeregning. En varmepumpe gør det muligt at spare en hulens masse penge på dit varmebudget. Udover den massive besparelse reducerer du også udledningen af CO2 markant, ja du reducerer den faktisk til et minimum. Om du bygger et nyt hus eller du ejer en ældre bolig er komplet lige meget – du vil altid kunne hente store gevinster ved at energieffektivisere dit hus. I nogle tilfælde kan spare helt op til 60% på varmeregningen, hvis man sætter varmepumpen i forhold til traditionelle varmeanlæg som oliefyr og elvarme – læs mere om varmepumper på http://www.styrpaavarmen.dk/varmepumpe/.

Ved at effektivisere din boligs varmeforbrug, er det faktisk muligt med en forbedring af husets energiklassificering. Dette kan have enorm betydning for dig senere hen, hvis du en dag skal sælge dit hus. I fremtiden er der et endnu større fokus på miljøvenlighed og lignende, hvorfor et hus, der er bygget op rigtigt fra start af, hvad angår energiforbrug osv., er et hus, der sælger.

Varmepumpe

Har man i forvejen benyttet sig af mulighederne inden for solenergi, kan man snildt kombinere det hele med et jordvarmeanlæg herunder en varmepumpe. På den måde sørger man for at ”støvsuge” alle muligheder for ”gratis” varme i naturen. Og så belaster man langt fra naturen, hvilket er en uhyre vigtig ting.

Et varmeanlæg kører desværre ikke af sig selv – gid det var så vel. Den skal tilsluttes strøm for at kunne fungere. Dette er ikke ensbetydende med, at den udleder for meget CO2. For hver kilowatt varmepumpen benytter, så giver den ca. 3 eller 4 igen, hvilket er meget fordelagtigt for miljøet.

Pga. at vindkraft og andre CO2 neutrale energiformer i langt højere grad overtager markedet for elproduktion, betyder det, at din varmepumpe i fremtiden vil have et elforbrug på 0. Hvis du har din egen mølle, kan du i princippet varme dit hus op nul og niks – tænk over hvor stor en besparelse det er!

Der er klare fordele ved at benytte sig af en varmepumpe. Man opnår en meget bedre komfort i huset, da varmen bliver fordelt mere jævnt og lækkert. Det vel nok største plus er den store besparelse på varmeregningen – det er i hvert fald den, der tiltrækker flest mennesker, når der skal investeres i energirigtige varmepumper – læs mere her. og på Se udvalget af varmepumper hos MH-Klimateknik her.

Det er ofte en god ide at overveje at installere en varmepumpe i fx. en garage hvor isoleringsforholdene måske ikke gør sig godt til andre opvarmningsformer.