Var det noget med en Ukrudtsbrænder?

Når man skal have ny enten ukrudtsbrænder eller dyne, kan der være gode penge at spare, hvis man får kigget sig for. Eksempelvis kan man ofte finde en ukrudtsbrænder på tilbud til en rigtigt god pris i Silvan eller Bauhaus. Men der er flere ting, der spiller ind end bare lige prisen, når du skal have det rigtige produkt til lige præcis dig. At få det rigtige produkt i første omgang kan siden komme til at spare dig penge, selvom det er dyrere til at starte med.

Ved køb af en ny dyne er det vigtigt at tænke over, hvad den skal bruges til. Overordnet set kan en dyne bruges til to ting: hverdagsbrug eller gæstebrug. En dyne til gæster har ikke det samme behov for kvalitet som en til brug i hverdagen. Kvaliteten af en dyne beskrives ved dens bæreevne, der fortæller om, hvor lang tid den holder sig god. En god dyne, der kan bruges året rundt, skal have en bæreevne på mindst 10, mens en til gæster, der kun kommer frem i ny og næ, ikke har det samme behov, og derfor kan man her nøjes med en, der har en bæreevne på omkring 7 eller 8. Husk at Dyne guiden hjælper dig til at vælge den rette dyne.

Det smarteste køb af en ukrudtsbrænder kan faktisk være slet ikke at købe en ukrudtsbrænder. Der er nemlig alternativer, der både kan være væsentligt billigere, væsentligt bedre for miljøet og væsentligt sikrere at bruge, som man ser det ved eksempelvis en ukrudtsdamper eller en ukrudtsdug.

En ukrudtsdamper virker på sin vis på samme måde som en ukrudtsbrænder – hvis man bruger sin ukrudtsbrænder rigtigt. Hvis man gør dette, bruger man varmen fra den og ikke ilden. Dette gør nemlig, at man dræber selve ukrudtsplanten i stedet for blot dens skud. Dette tager dog flere omgange behandling – hvad end man bruger en ukrudtsbrænder eller ukrudtsdamper – men det giver i sidste ende mindre ukrudt og mindre arbejde med det, end når man bare brænder alt ned. Ved fejlbrug er der også en stor brandfare; i 2011 blev ikke færre end 200 brande startet sådan. En god ukrudtsdamper kan ofte købes på tilbud i Silvan eller Bauhaus.

En ukrudtsdug sikre dig effektivt mod det arbejde, som en ukrudtsbrænder kræver. Her lægger du en “dug” ud det sted, du skal have sikret mod ukrudt og voila – ikke mere ukrudt! Dette er smartest at benytte steder, hvor du ikke rykker rundt på jorden. Dette kan også tit fås til billige penge i både Silvan og Bauhaus.