Signaler og Tegn på at nyt tag kan være nødvendigt

Der er en hel del signaler, som man kan lægge mærke til, og som kan lede en til svar på, om isoleringen i ens hjem er tilstrækkelig og god nok. Det er rigtig vigtigt, at man reagerer på disse signaler, fordi det kan have konsekvenser for både huset, husets beboere og hele miljøet, hvis isoleringen ikke er i orden. Man bør derfor lægge mærke til, om ens vægge er kolde eller i hvert fald nedkølede, og det samme med ens gulv og ens loft. Derudover skal man bide mærke i, om der kommer træk ind nogle steder. Kolde vinde eller briser indenfor i hjemmet skal man også prøve at mærke efter. Derudover er et andet signal, at varmeregningen, som lægger i postkassen en gang per kvartal, måske er blevet en hel del højere, end den før har været, og end den egentlig bør være, hvis man prøver at matche den med gennemsnittet. Andre signaler som blandt andet skimmelsvamp eller mug på væggene er også et direkte tegn på, at der er nødt til at blive gjort noget ved isoleringen i huset lige med det samme.

Oplever man en eller flere af disse signaler og tegn i sit hjem, så er det uden tvivl fordi isoleringen i hjemmet ikke er tilstrækkelig, og det første man så skal have styr på, er taget. Når det er koldt eller nedkølet i et hjem, øger man automatisk energiforbruget og især varmeforbruget, og hvad de fleste glemmer er, at varme driver opad, så hvis isoleringen i taget ikke virker fuldt ud, så driver varmen direkte ud gennem taget og ud i atmosfæren.

Læs guiden til nyt tag på http://www.styrpaavarmen.dk/nyt-tag/

Derfor er det enormt vigtigt, at man tilkalder en fagmand, hvis man kommer ud for disse tegn og signaler, således, at der bliver handlet med det samme, så problemet ikke øges og kommer til at gøre mere skade end allerhøjest nødvendigt.