Nyt Tag – Ordentligt

Der går lang tid imellem, at man er nødt til at skifte taget på huset. Faktisk kan et godt tag holde i helt op til femogtredive år, og derfor er det de færreste, der har behov for at skifte taget mere end en enkelt gang i deres levetid. Der er altså ikke megen erfaring at støtte sig til, når først man kaster sig ud af at erstatte det gamle tag med et nyt, medmindre man tager fat i professionelle fagfolk: http://www.styrpaavarmen.dk/nyt-tag/.

Der er rigtig mange ting, man skal tage stilling til i forbindelse med opsætningen af et nyt tag. Hver eneste beslutning kan risikere at få en betydning for de næste femogtredive år, så det er vigtigt, at man tænker sig godt om, inden man går i gang. Den allerbedste ide er, at tage sig tage sig god tid og sætte sig grundigt ind i sagerne inden man begynder at træffe nogle af de vigtige valg.

Meget at tage stilling til

Det mest åbenlyse, man skal vurdere, er spørgsmålene om selve taget. Hvilket materiale skal det laves i? Hvilket firma skal stå for renoveringen? Hvad må det koste? Men derudover er der et utal af beslægtede områder, der pludselig bliver relevante at overveje. For eksempel kan det være en fordel at tage stilling til, hvorvidt man har planer om at udbygge huset inden for en overskuelig årrække. Hvis det er tilfældet, kan det være en rigtig god ide at rykke udbygningen frem, så det bliver gjort samtidig med opsætningen af det nye tag. Ligeledes skal man overveje, om det er nødvendigt at skifte hele tagkonstruktionen, eller om man kan nøjes med delrenovering og småreparationer. Der er ingen grund til at skifte et tag, hvis det er muligt at forlænge dets liv tid med relativt simple midler. Men ligeledes vil det være spild af penge at skifte et tag, hvis hele konstruktionen er ved at falde sammen. Og de mange overvejelser slutter langt fra her. Derudover skal man beslutte, om man skal have nye tagrender, undertag, forsikring osv. Der er altså nok at give sig til i kølvandet på den indledende beslutning om, at taget skal skiftes.

Vælg rigtigt i første omgang

Det er vigtigt, at man tager den nødvendige tid, så man sikrer, at man vælger rigtigt i første omgang. Når først huset står færdigt, er der ikke meget at gøre, hvis man fortryder. Når man der til, er der kun to muligheder tilbage. Enten kan man gøre det hele om, og erstatte et nyt og velfungerende tag, eller også må man finde tålmodigheden frem og vente de femogtredive år, der går, før det er nødvendigt at skifte taget igen.