En tilstandsrapport for el?

Mange har nok hørt, at man skal sørge for at få lavet en tilstandsrapport, hvis man skal have solgt sit hus. Det er dog ikke alle, som også får foretaget et såkaldt el-eftersyn i forbindelse med deres hussalg. Det er dog en fejl, fordi dette, sammen med en tilstandsrapport, kan fritage dig for dit 10 år lange medansvar som sælger af en bolig. Fordi det måske ikke er en af de mest oplagte ting at tænke på, så er det dog stadig vigtigt at have en vis baggrundsviden omkring emnet.

Hvad er et el-eftersyn?

Et el-eftersyn er, som det antydes i titlen, en slags tilstandsrapport for de elinstallationer, der findes i huset. Det vil altså sige, at disse bliver gennemgået af en professionel konsulent, der kan varetage dette og derudfra bliver der taget stikprøver og alle elinstallationerne bliver kortlagt. På den måde kan man sikre sig, at man ikke bliver beskyldt for at have solgt et hus med dårlige elinstallationer længere nede af vejen. Det handler dog ikke kun om at få lavet et el-eftersyn, det handler også om at få lavet det hos et kompetent firma.

Hvem skal lave dit el-eftersyn?

Når man skal have lavet et el-eftersyn, så gælder det om at finde et firma, som har erfaring på området. Da det blev indført som en nødvendighed at få lavet dette eftersyn i 2012 for at kunne tegne en ejerskifteforsikring, så burde det ikke være svært at finde en kompetent konsulent. Det betyder dog ikke, at man skal regne med den første og den bedste, for man ved aldrig rigtigt, hvad man får. Man kan med fordel ringe folk op for at undersøge serviceniveauet og få en god pris på sit el-eftersyn og på den måde kan man måske spare nogle penge. Et el-eftersyn er efterhånden blevet en nødvendighed, når man skal sælge hus, så nu ved du mere om denne praksis.