Ståltaget – det oversete tag

Når der i Danmark etableres nybyg eller der skal lægges nyt tag, er det ofte tegl og eternit, der vælges som materiale. På trods af at være de mest almindelige tagtyper, er ståltaget dog ved at vinde indpas. Vi fortæller her lidt om, hvilke fordele ståltaget besidder:

Fordele ved et ståltag

Når du skal have lagt et nyt ståltag, er der mange fordele. For det første er taget betydeligt billigere end de typiske beton og tegl tage. Desuden har ståltaget en lettere vægt end sten, hvorfor det er lettere at transportere, men derudover også er lettere et have liggende på huset. Det stiller færre krav til spær og tagkonstruktion. Derudover betyder vægten og størrelsen på pladerne, at du kan spare mange håndværkstimer, hvilket gør det endnu billigere at vælge ståltaget.

Som et sidste argument i forhold til pris kan det fortælles, at ståltag i nogle tilfælde kan monteres direkte oven på dit gamle tag. Derved er der ingen arbejdsbyrde i forbindelse med nedtagningen af det eksisterende tag, hvilket er en proces, der lynhurtigt løber op i mange mandetimer og bortskafningspris.

Et stort udvalg af overflader

Inden du fravælger et ståltag fordi du f.eks. foretrækker tegls æstetik, så hør lige her. Fordi materialet er presset stål, kan du faktisk vælge iblandt mange forskellige design. Derudover kan lakeringstyperne og forskellig anvendelse af pulver gøre, at du får et nyt ståltag, der ligner et klassisk stentag og som derudover reducerer larm fra kraftig regn og hagl.

Derudover kan du i kraft af mange design naturligvis også vælge en mere atypisk løsning, så dit tag står med en flot farve eller et særligt rustikt look. Valget er dig.

Lang holdbarhed

En af de sidste, men måske vigtigste, fordele ved ståltaget er dets holdbarhed. Mange fabrikanter yder 20 til 30 års garanti på deres ståltage, fordi de holder så godt. Når fabrikanten stiller denne garanti, er det naturligvis et udtryk for, at du kan forvente lang levetid med et minimum af vedligeholdelseskrav.

Taget disse ting i betragtning er ståltage fantastiske alternativer til de noget dyrere tegl og beton tage. Fordelene er klare: mindre pris, samme flotte design og lang levetid.