Når hvidevarerne går i stykker: sådan får du hurtigt fat i nyt

Det er aldrig sjovt, når vaskemaskinen ikke længere vasker eller når køleskabet pludselig ikke holder maden kold. Vi er utroligt afhængige af vores hvidevarer for at få dagligdagen til at fungere, og derfor kan det også tydeligt mærkes, når der pludselig er noget, der ikke fungerer. Står du netop med denne frustration, får du her et par gode tips til at få fat i nye hvidevarer hurtigt.

Brugte hvidevarer online

De fleste af os har ikke et overskud i budgettet, der kan dække udgifterne ved at investere i nye, dyre hvidevarer. En løsning kunne derfor være at finde brugte alternativer. Er det et mindre behov såsom en mikrobølgeovn eller lignende, er der gode chancer for at finde en god løsning hos private såvel som forhandlere, der har brugte hvidevarer til salg. Jo større behovet er, des mere risikofyldt kan det dog også blive at købe brugt, hvis ikke der er garanti på dit køb, hvilket stort set ikke er tilfældet ved køb af genbrug hos private. Overvej derfor grundigt, om du kan nøjes med brugte hvidevarer, eller om det er nødvendigt at investere i helt nyt.

Økonomiske alternativer

Hvis konklusionen bliver, at nyt skal til, er der en række økonomiske løsninger på problemet. Når du er på udkig hos forskellige forhandlere, vil flere af dem tilbyde en månedlig afbetaling, som hos nogen har en ganske fornuftig rente. Dog er det ikke alle, der tilbyder dette, og går du kun efter hvidevarer med mulighed for månedlig afbetaling, kan det ske, at du bliver begrænset i dine købemuligheder. Her kan en anden løsning også være at benytte et af de forskellige typer kviklån, der tilbydes online. Et kviklån giver dig den fordel, at du hurtigt kan tage et lån, men lånet skal også afvikles hurtigt, hvis du vil undgå høje renter. Står du med et akut behov og ved, at du forholdsvist hurtigt kan betale pengene tilbage, kan kviklånet altså være en mulighed – også selvom du er ung. Læs mere om lån af penge som 18-årig her.