Derfor skal du vælge træpiller

Hvis du bor i et hus, hvor en varmepumpe ikke er en mulighed, er et pillefyr et rigtig godt og energivenligt alternativ til oliefyret.

 

Et pillefyr fyldes med små træpiller, der er produceret af sammenpressede træspåner og savsmuld. Pillerne brændes af i fyret og skaber derved varme i dit hus.

 

Pillefyret er en billig metode til at varme dit hus, men det kræver dog lidt arbejde. Pillerne skal fyldes på fyret flere gange om måneden, og pillefyret kræver af og til rengøring. Derudover skal du sikre dig, at du har plads til at opbevare et lager af træpillerne.

 

Pillefyret kan producere rigtig meget varme, hvilket faktisk kan blive for meget om sommeren. På den måde kommer du til at fyre for gråspurvene. Derfor er det nødvendigt også at have adgang til en anden varmekilde.

 

Vælg den rigtige kvalitet af træpiller

Træpiller kommer i mange forskellige kvaliteter, og det er afgørende, at du vælger den rigtige. Både for forbrændingsevnen, men også for miljøpåvirkningen.

Mange træpiller betragtes faktisk som CO2-neutrale, fordi de er lavet af overskuds- og spildprodukter. Det kan f.eks. være spåner fra møbelproduktion eller overskudstræ fra skovproduktion til andre formål.

 

F.eks. er det svenske mærke Södra et miljørigtigt valg, da deres træpiller ikke frigiver mere CO2 ved forbrænding, end træet har optaget under væksten.

 

JV Transport

JV Transport sælger blandt andet træpiller fra svenske Södra. Bag virksomheden står tidligere lastbilchauffør Jan Vinding. Arbejdet med træpiller og pilleovne startede i 2007, og netværket af leverandører og samarbejdspartnere er blevet udvidet siden.

 

Dette resulterer også i fordelagtige priser på træpiller. Der er mulighed for at hente selv hos virksomheden i Kalundborg, men de leverer også gerne bl.a. i området omkring Slagelse og Odsherred.

 

JV Transport fører et stort udvalg af svenske kvalitets træpiller fra mærkerne Rindi, Södra, Hällefors og Store Enso. Derudover tilbyder de også udlejning af maskiner, samt salg af brænde og briketter.