Jordvarmeanlæg

Hvis du vil spare på energien og samtidig også din varmeregning, bør du overveje et jordvarmeanlæg! Under jorden findes nemlig varme, som kan transporteres direkte til dit hjem med lavere omkostninger end ved andre varmeapparater.

Miljøvenlig varme

Hvis du går op i miljøet, men samtidig gerne vil sikres varme i dit hjem, så er et jordvarmeanlæg måske løsningen for dig. Med sådan et får du varmen nede fra jorden, hvilket derfor sker på naturlig vis gennem jordens egne ressourcer. For omkring en meter under jordens overflade er der nemlig gemt varme fra sommerårstiden, så der altid er noget naturlig varme. Så på den måde kan jorden benyttes som et stort batteri, der naturligt giver varme i dit hjem. Også i sommerhuset kan en jordvarmepumpe være en god idé, da funktionen her er meget fleksibel og kan bruges året rundt. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du her læse mere. Det er også en billigere løsning end mange andre energiformer, da supplering med jordvarmen ofte kan spare din varmeregning med op til 80 procent.

Sådan fungerer jordvarmen

Et jordvarmeanlæg er en masse rør, der ligger gravet ned i jorden, hvor der så løber sprit eller kølervæske igennem rørene, der opfanger varmen fra jorden. Og ved hjælp af varmepumpens kompresser omdannes jordens varme så til den varme, du får i dit hjem og bruger til varmt vand i bruseren, til gulvvarme eller i dine radiatorer. Så solens varme stråler bliver simpelthen lagret som energi i rørene, der via en jordvarmepumpe leverer varmen til dit hjem. En økonomisk og vedvarende energikilde, som kan bruges trygt hele året rundt. Så selv når det er vinter, er der nok varme at hente op fra jorden. Så kan du også tilbringe tid i sommerhuset i de kolde måneder og nyde, at du selv kan styre temperaturen og have et varmeanlæg med god samvittighed.