Guide: Sådan skaber du terrassen til sommerens udeliv

Sommeren 2018 er allerede godt i gang. I år indbyder vejrguderne til massere af skønne timer i det fri og på terrassen. I denne guide får du tips og tricks til at skabe den perfekte terrasse.

 

Terrassens udformning

Først og fremmest er det vigtigt at tænke over, hvad du skal bruge terrassen til. De fleste vender deres terrasse mod sydvest for at få flest mulige solskinstimer, men hvis du f.eks. primært bruger terrassen til morgenkaffe, bør du f.eks. vende den mod øst.

 

Terrassen ligger som regel bedst ud fra stuen eller køkkenet. En stor og fin udgang med dobbelt terrassedøre fra køkkenet vil give lys og luft indenfor. Derudover vil det være hurtigt og nemt at rykke måltidet udenfor.

 

Bor du i Syddanmark og mangler en ny terrassedør? Lodbergplast ved Esbjerg og Varde har en række forskellige løsninger, der kan skræddersyes til netop dit behov.

 

Terrassens størrelse er også en vigtig beslutning. Skal der være plads til en stor grill og mange gæster? Eller skal den ikke fylde for meget af haven, men blot være en lille hyggekrog?

 

Tænk gerne udenfor de klassiske former, når I skal lave terrassen. Den kan være rektangulær, sekskantet eller rund. Lav gerne plads til de forskellige elementer du gerne vil have på terrassen, som f.eks. grill, hyggekrog og spiseområde.

 

De små detaljer

De små detaljer er det, der gør det ekstra, når der skal bruges ekstra mange timer på terrassen. Invester i en lækker parasol eller markise til de dage, hvor solen er lidt for voldsom. En anden god investering er de rigtige havemøbler. De skal kunne tåle vind og vejr, men samtidig være gode at sidde i.

 

En sjov måde at lave en lille hyggekrog på er en sofa lavet af europaller og puder. Fyld terrassen med blomster og planter for at skabe liv. Du kan f.eks. også integrere naturen i terrassen ved at lave et blomsterbed i siden eller plante et lille træ ”inde” i terrassen.

 

Mulighederne er mange, og du kan skabe præcis det uderum, du ønsker.