Er taget blevet utæt og undertaget er af plast? Så læs med her

Mange danske hjem har dårligt undertag, og det kan skyldes at undertaget er bygget op med plast, der med tiden er gået hen og blevet mørnet og porøst, hvilket forårsager at taget får utætheder. Men det er der heldigvis råd for: med en understrygning kan man forlænge levetiden af taget og udbedre de skader der kan være. Men hvordan gør man dette og hvorfor kan det være bedre end at udskifte taget fuldstændigt? 

Hvordan foretages en understrygning?

Ligesom det fremkommer af ordet, laver man et indgreb inde fra, hvilket vil sige fra loftsiden. Det vil altså sige, at det kun er en mulighed hvis man kan til loftet alle steder, hvor der kan være utætheder. Derfor kan man i nogle ældre huse ikke foretage en understrygning, idet man ikke har adgang til skunkene og skråvæggene i loftetagen, dermed kan indgrebet ikke lade sig gøre. Med understrygningen reparerer man alle de utætheder der kan være at finde, hvor man gør brug af forskellige materiale såsom elastik fugemasse til at udbedre disse. Det kan være at man har fået det understrøget undertaget tidligere, så vil man altså skulle fjerne dette først for at man er sikker på at den nye understrygning holder tæt. Det er vigtigt med understrygning at man anvender materialer af høj kvalitet, dermed at understrygning holder sig i mange år frem.   

Understrygningen er billigere end udskiftning af taget

Med en god understrygning af undertaget kan man sikre, at tagets levetiden bliver markant forbedret, så det holder meget længere end ellers forventet. Dertil er indgrebet markant billigere end hvad man ville skulle give for en komplet udskiftning af taget, og årsagen til dette er selvfølgelig fordi en komplet udskiftning er et større og mere tidsomkostende. Derfor vil det være et langt billigere alternativ, hvis det gøres rigtigt og med de brugen af de rette materialer. Så hvis du ikke ved hvem du skal hive fat i for at få understrøget taget, kan du klikke her og få en understrygning af tag, så dit tags levetid bliver længere. Det giver dig mange besparelser og slipper dig for en masse gene, der kan medfølge et utæt tag. Derfor bør du tage fat i en håndværker med kendskab inden for dette, så snart du opdager, at den er helt gal med dit undertag. For det er bedst at sove med tæt tag over hovedet – det kan ingen afvise.