Palleløfteren kommer dig til undsætning

Når du har brug for at transportere materiale af en anseelig størrelse, måske på lageret, ved boligbyggeriet eller noget helt tredje, er palleløfteren et grundlæggende redskab hertil. De fleste kender til den klassiske palleløfter med to gafler, men palleløfterne kommer i flere udgaver, der egner sig til forskellige former for opgaver. Det kan indimellem være lidt vanskeligt at vide, hvilken type løfter man skal gå efter i forbindelse med dens specifikke formål. Her får du imidlertid en smule vejledning med i bagagen, så du forhåbentlig kan blive lidt klogere på området.

 

De manuelle palleløftere

Der findes en række forskellige modeller, som alle opfylder forskellige behov. Når du skal vælge palleløfter, bør du således overveje dine krav til bl.a. belastning, arbejdsmiljø, gaffellængde, hjultyper og naturligvis prisklasserne. I forhold til typerne er det, som nævnt ovenfor, som oftest den almindelige palleløfter, folk har stiftet bekendtskab med på arbejdspladsen. Den almindelige palleløfter betjenes manuelt og kan klare de lidt mere enkle opgaver (de ovenstående faktorer afhænger selvfølgelig af den specifikke løfter). Den almindelige løfter kan også erhverves med en quick-løft funktion, til når arbejdet skal gå en smule hurtigere, og disse typer kan således løfte op til 150 kilo per pump. Hvis du er nødt til at være særlig opmærksom på vægtforhold, kan du også investere i en palleløfter med vægt, som selv vejer godset.

 

De selvkørende

Skal arbejdet gå så nemt og hurtigt som muligt, skal du have fingrene i en elektronisk, selvkørende palleløfter. De selvkørende løftere findes i forskellige varianter, men fælles for dem er at de typisk stiller lidt større krav til betjeningsfærdigheder (hvilket man dog hurtigt lærer), men til gengæld sparer de dig for både tid og kræfter i forbindelse med arbejdet, hvorfor denne type også er den dyreste på markedet. Hvis du har brug for assistance til den tunge tranport, kan du se mere og evt. købe en palleløfter her.