Installering af ny Varmepumpe

Der findes flere forskellige typer af varmepumper, hvorfor det kan virke som en uoverskuelig opgave, når du skal investere i en varmepumpe. Hovedsageligt bruges enten luft til luft-varmepumper eller luft til vand-varmepumper. I dette indlæg vil jeg fokuserer på luft til vand-varmepumper, der er utrolig billig i drift, stiller ikke krav til størrelsen af din have og kan ydermere føre både varme ud i dine radiatorer og i gulvvarme.

En luft til vand-varmepumpe holder yderst længe, da det er en både gennemprøvet og gennemført teknologi, der holder i cirka 20 år. Hvis du skal tro Klima- og Energiministeriet, så tjener en luft til vand-varmepumpe sig selv ind efter 3 til 12 år (hvis du sætter det op imod udgifterne, der vil være forbundet med et helt nyt oliefyr). Efterfølgende vil du kunne nyde en række afsindigt store besparelser, der kan opnås i forhold til et almindeligt oliefyr.

En luft til vand-varmepumpe er en yderst driftsikker varmepumpe. Lige så snart du har installeret din luft til vand-varmepumpe, så passer den rent faktisk sig selv. Denne varmepumpe udnytter den naturlige varme i udeluften, hvorfor den formår at opvarme både hus og brugsvand, selv når der helt ned til -25 grader. Fra selve udedelen, der udgøres af selve varmepumpen, føres varmen igennem en række rør ind til husets varmtvandsbeholder. Dermed er du sikret, at du selv kan justere varmen.

De fleste luft til vand-varmepumper er godkendt af Go’ Energi. Det er enormt vigtigt, at den varmepumpe du vælger, er godkendt af Go’ Energi, da du ellers ikke kan være sikker på, at funktionaliteten er i orden på den pågældende varmepumpe. Det ville naturligvis være enormt uheldigt, hvis du ender med at få installeret en varmepumpe, der rent faktisk ikke virker. Du sikre, at varmepumpen fungere ordentligt, hvis blot den er mærket med et Go’ Energimærke.