Gode tips til at holde græsset pænt for en overordnet flot have

Græsset er en vigtig del af mange haver, og derfor er det vigtigt at passe godt på det, og give græsset de bedste betingelser for at holde sig flot og grønt. Det kan gøres på flere forskellige måder, men en grøn og flot græsplæne er altså en god start på vejen mod en smuk have.

Er det på tide, at du sår nyt græs?

Nogle gange kan dit græs godt være så udkørt, at det faktisk er lettere at så noget nyt, end det er at redde det, du allerede har. Så slipper du af med det gamle, tørre græs der ikke har meget grøn farve tilbage, og sår noget nyt græs, der ser meget mere livligt og friskt ud. Et godt tip hvis du skal så nyt græs er at vende jorden først, så sten og andet bliver fanget i de nedre lag, mens der bliver lagt et tyndt lag fin jord for oven, som er meget optimalt at så græs i. Det kan bl.a. gøres med en stennedlægningsfræser.

Sørg for, at græsset ikke bliver for langt

Mange synes, at græsset er flottere, når det er kort og veltrimmet. Derfor er et godt skridt i retningen mod en flot græsplæne at sørge for, at græsset hele tiden er slået. Hvis du har en enormt stor græsplæne, kan du overveje at købe en slagleklipper til bag på en traktor, og hvis du bare ikke gider slå græsset, kan du købe en robotklipper.

Hold græsset hydreret

Noget der virkelig ødelægger det grønne i græsset, er hvis det bliver for tørt. Derfor er det vigtigt, at græsset får vand nok. En nem måde at gøre det på er at anskaffe dig et vandingssystem med sprinklere, som hele tiden kan vande dit græs, uden du selv behøver gøre en indsats.