Derfor skal du isolere loftet

Når du isolerer dit loft mindsker du det varmetab, der typisk siver ud gennem loftet. Det betyder, at du sparer penge på din varmeregning, men da loftet også bliver varmere, kommer det faktisk også dit indeklima til gode. Du vil blandt andet opleve mindre træk og en mere jævn varme i husets værelser.

Et sidste argument, der normalt gives når man taler om isolering af lofter, er det grønne perspektiv. Bedre isolering giver mindre CO2, da der ikke skal fyres ligeså intenst.

Isolering af et ubeboet loft

Når du skal isolere loftet, kan du vælge at gøre det selv eller hyre et firma med speciale i tagisolering.

Gør-det-selv

Husk at informere dit forsikringsselskab om det forestående arbejde. Opstår der skader på din bolig, fordi du selv forårsager dem uden at have informeret forsikringsselskabet, kan det betyde stigende præmie. Du bør desuden sikre dig, at evt. materialer m.m. er dækket under din forsikring i forbindelse med tyveri. Du kan købe isoleringsmaterialerne i byggemarkeder.

Når du har udvalgt typen af isolering (f.eks. papirisolering, mineraluld etc.) skal du sørge for at lægge et tykt lag på mindst 300 mm. Ofte vil den gamle isolering kun bestå af et lag på 100 mm., og det er slet ikke nok.

Når du isolerer, skal du sørge for at lægge isoleringen, så den overlapper. Gør dette ved at starte med at følge loftbrædderne på langs, og læg derpå næste lag i modsatte retning. På den måde overlapper og isolerer materialet bedst muligt.

Husk at du ikke må dække riste, lemme m.m., der hjælper med at ventilere loftet.

Brug et isoleringsfirma

Hvis du ikke ønsker at lægge din egen isolering, kan du anvende et isoleringsfirma. F.eks. din lokale tømrer eller en virksomhed med speciale i tagisolering.

Her får du den professionelle løsning, hvor du ofte modtager at samlet tilbud på baggrund af loftets størrelse.

Firmaerne udfører arbejdet betydeligt hurtigere, end hvad man selv kan – ikke mindst på grund af deres professionelle udstyr og mangeårige erfaring. Den professionelle løsning er samtidig din garanti for et stabilt og behageligt indeklima, der samtidig er ventileret, så du undgår mikroorganismer som f.eks. skimmelsvamp.

Husk! Når du hyrer en håndværksvirksomhed skal du huske, at du kan få energitilskud og håndværkerfradrag. Det gør isoleringen endnu billigere.