Bliv klar til at bygge om

Hvis du er bosat i et ældre hus, har du måske en drøm om at renovere, bygge til eller at andet større projekt. Det er dog ikke sikkert du har hverken tid eller penge til at gå i gang med projektet, og der er derfor nogle tips til hvordan du kommer god i gang med sådanne projekter og hvad du skal være opmærksom på inden du starter på det helt store projekt, og lidt hjælp til at overtale fruen i huset.

Hav styr på huset

Før du overhovedet begynder at planlægge større projekter i hjemmet, bør der være styr på alt andet i huset. Hvis der er revner i væggen, bør disse ordnes så hele huset ikke har nogle oversete skrammer når du går i gang med en tilbygning, det kan jo være der er noget der er mere akut end en tilbygning. Tjek gerne hele huset igennem, både vinduer, tag og vægge så der ikke er et overset hul eller råd nogen steder.

Vinduer får ofte en mørkfarve når der er ved at gå råd i dem, og det er derfor en god idé at prøve at prikke til vinduesrammen med en syl eller et andet spidst objekt. Hvis du kan stikke det et længere stykke ind i karmen end du føler at du burde kunne, er der højst sandsynligt råd i rammen, eller ved at sætte sig og det kan i sådanne tilfælde være en god idé at rådgive sig med en fagmand der kan vurdere, hvor vidt det vil være nødvendigt at skifte dem.

Få råd til det

Når der er styr på det hele som der kunne være med boligen, er der selvfølgelig et spørgsmål om det finansielle. Det er selvfølgeligt vigtigt at have råd til at finansiere en ombygning, renovering eller tilbygning, og det er der selvfølgelig en løsning til hvis du ikke har den store opsparing. Der er selvfølgelig mulighed for at tage et lån i boligen selv, og kendt som et lån i friværdien, hvis der selvfølgelig er plads til det. Husets friværdi er husets værdi fratrukket eventuelle lån der måtte være i huset, og du kan på den måde bruge denne til at finansiere dine store drømme. Du kan læse meget mere lige her.

Pryd hjemmet som aldrig før

Når projektet er gennemført, skal indretningen selvfølgelig også stå snore lige og det kan også være en af argumenterne til at overtale fruen i huset, til at starte på det store projekt. Hos Georg Jensen Damask får du produkter som er resultatet af tæt samarbejde med nogle af Danmarks største designere og Georg Jensen Damasks store passion inden for at skabe et veldesignet håndværk der kan pryde dit hjem som intet andet. De er højdepunktet for danskdesign og kvalitet når det gælder tekstiler som duge, sengetæpper og meget mere, hvilket også har betydet at de siden år 2000 har kunne kalde sig kongelige hofleverandører.

Du kan læse mere om deres produkter, design og kvalitet lige her.